lørdag den 17. februar 2007

Horsens 2007 - Håkan Nesser får Palle Rosenkrantz-prisen

Det Danske Kriminalakademi's krimimesse holdes i Horsens d. 24. - 25 marts. På messen uddeles for 21. gang årets Palle Rosenkrantz-pris, der gives til den bedste kriminalroman, udgivet på dansk i 2006. Prisen, der er på 7.500 kr., går til den svenske forfatter Håkan Nesser for Skyggerne og regnen, som er udgivet af forlaget Modtryk.

Romanen fortæller om tre mennesker, der voksede op sammen, men gled fra hinanden. 30 år efter skal de nu forsøge ”at komme til rette med det forgangne”, ikke mindst et aldrig opklaret drab. En ganske barsk historie med adskillige overraskende tvists. Fortalt med en særegen mildhed, ofte iblandet overbærende ironi. En stor læseoplevelse.


Den nyindstiftede ”Harald Mogensen-pris” går til årets bedste danske spændingsroman. Mogensen var den første danske kritiker, der seriøst befattede sig med krimigenren, og han ville have bifaldet, at den førte modtager af prisen bliver Kirsten Holst, der har fået et fornemt comeback med Sin brors vogter (forlaget Forum), og som nu udmærkes for denne roman og for sit mangeårige krimiforfatterskab.

Kriminalakademiet vil samtidig uddele fem diplomer. Jonas Bruun og Inger Wolf hædres for fremragende debutromaner, hhv. Drivjagt og Sort sensommer. Der tildeles Søren K. Barsøe et diplom for engagerede og indlevede oversættelser, DR 2’s kulturafdeling får diplom for vedvarende interesse for krimi på tryk og skærm, og Nis Jessen får diplom for sine illustrationer til en dansk pragtudgave af ”A Study in Scarlet”.

Kriminalakademiets jury består af Vibeke Johansen, Bo Bjørnvig, Preben B. Christensen, Flemming Jarlskov, Anton Koch-Nielsen og Bo Tao Michaëlis.

Alt om krimimessen her.

Ingen kommentarer: