onsdag den 21. marts 2007

Glasnyckel-kandidater 2007: Island

Islands kandidat er - igen - Ævar Örn Jósepsson, som bliver nomineret for sin krimi Blóðberg (dansk arbejdstitel: Blodbjerg).
Helvede, tror de fleste, er ikke bare varmt, det er brændende varmt. Den portugiesiske arbejeder Jorge har også haft denne idé om helvede - indtil han tog til Island. Nu ved han, at det er koldt i Helvede ...

Blóðberg er tredje krimien rundt om Ævar's team av politifolk, som denne gangen må forlade landets hovedstad, Reykjavík, og rejse op til bjergerne, midt om vinteren. Rejsemålet er Kárahnjúkar, hvor landets störste kraftverk bliver bygget, og hvor seks mænd döde og en syvende overlevede knapt, når en bjergkam styrtede ned i en dyb klöft.

Havde bjergskredet naturlige årsager, eller var det en eksplosion, som satte det hele av sted? Et uheld, en forbrydelse, eller - kan dér muligvis være tale om det förste, dödelige terror-angreb på Island, så som nogle hævder - og måske til og med håber - at det er?

Árni, Katrín, Stefán og Guðni skal finde ud av det - men vejret, rigspolitiets special-trupper, maden og - igen - vejret, sörger for at det bliver ingen let opgave. Det hjælper heller ikke at Árni slet ikke har taget de rigtige sko på, för han rejste ...

Ingen kommentarer: