torsdag den 22. marts 2007

Glasnyckel-kandidater 2007: Norge

Rivertonprisen for 2006

Vinneren av Rivertonprisen – den Gyldne Revolver – for årets beste kriminallitterære arbeid i 2006 er tildelt Tom Kristensen, for thrilleren Dødsriket, som dermed nomineres til Glasnyckeln 2007.

Juryens begrunnelse:

Kriminal- og spenningslitteraturen står sterkt i Norge, det viser rekken av tidligere Rivertonpris-vinnere, men et fåtall av dem har valgt den internasjonalt forankrede politiske thrilleren som sin spenningsgenre.

Årets Rivertonpris går til en meget produktiv forfatter som skriver spenningsromaner med et slikt internasjonalt preg. Handlingen i romanen fra 2006 foregår i Norge og Saudi-Arabia, et område forfatteren kjenner godt, og liksom andre markerte forfatterskap innen denne genren er årets vinnerroman bygget på solide kunnskaper. I romanen bringes internasjonal terror og selvmordsbombere til Oslo, og forfatteren sannsynliggjør sitt scenario på en edruelig måte – kombinert med temaer fra finans og økonomi, som har vært hans tidligere hovedemner.

Vinneren av årets Rivertonpris er en mester i å skape spennende plot. Til tross for mange og kompliserte handlingstråder klarer han å komponere en helhetlig, logisk og troverdig intrige med usedvanlig god driv, velkomponerte sceneskift og overraskende vendinger, ikke minst avslutningen. Stilen kjennetegnes av en sterk genrebevissthet, og scenarier og miljøer tegnes konsist og effektivt. Dette er godt thriller-håndverk.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

hvorfor ikke:)

Anonym sagde ...

Takk for en interessant blogg